03-02-2019

Fællesskaber

Næste

uges

plan 

finder

du

HER

 

Hvor skal man starte og hvor skal man slutte - det er netop det, der er blevet debatteret i denne weekend, ved netop dette spisebord. Processen med at lave en bog, som kan være et nutidigt alternativ til Godnat og Sov Godt bogen er for alvor skudt igang. Det har virkelig været et privilegie at være med i dette arbejde. Selvom mit yngste barn 'kun' er 2 år, så føler jeg mig på mange måder som en 'gammel' forælder. Min forældrerejse startede for 15 år siden. Dengang ville jeg købe et bæretørklæde, men der fandtes faktisk ikke sådan helt for alvor netbutikker... jeps, du læste rigtigt... så det var sådan lidt med bankoverførsel osv. til et firma i Holland, som så sendte tørklædet til mig. Og på mange måder kan jeg blive overrasket over hvor meget der er sket på de 15 år. Der er opstået begreber som samsovning, fri-amning osv. - ting jeg dengang måtte forsvare og forklare, men som jeg egentligt syntes var ganske naturlige. Det var ikke en dogme om at ville leve ud fra nogle særlige principper, men bare nogle valg der forekom mig ganske naturlige. 

Første gang jeg hørte om bogen Godnat og Sov Godt følte jeg mig overbevist om at den hurtigt ville blive taget af hylderne igen - men jeg havde også hørt, mellem linjerne, hvor let-tilgængelig og brugbar den havde føltes for forældre, og besluttede derfor at på et tidspunkt skulle den skrives om.

Når jeg så hører nu fra førstegangsforældre, hvor mange fællesskaber der findes med diverse italesatte valg, som ikke følger den gængse norm, så ved jeg at tiden er inde til at skrive den bog, som jeg for 10 år siden skrev på min liste over ting jeg skulle nå i mit liv. 

Og jeg er derfor både stolt og taknemmelig over det arbejde vi har nået at lave denne weekend. Bogen har taget form, og arbejdsopgaver er blevet uddelt.

Nåede du ikke at komme med i første omgang, vil det stadig være muligt at bidrage. Vi ønsker at skrive en bog som kombinerer fagligt valide kapitler med personlige fortællinger, for på den måde at få skabt et realistisk billede af virkeligheden med små børn. Send en kort beskrivelse af hvad du ønsker at bidrage med til konsulent@athelligesigmoderskabet.dk - alle bidrag er velkomne.

Det er også muligt at støtte processen økonomisk, det gør du HER og du modtager samtidig vores mulepose, som sender et klart signal om at skifte fokus fra de perifere fællesskaber til de nære relationer.